Отбелязаха 127 години от рождението на Дядо Влайчо и втората годишнина от откриването на Мемориален комплекс "Дом на доброто"

Името му беше Влайчо Жечев от с. Коньово, Сливенско, наричаха го Дядо Влайчо. Един обикновен човек, който имаше необикновена дарба и връзка с невидимия свят, който пророкуваше и пророчествата му се сбъдваха. Скиталец, посветил се на Бог и хората. Лечител, вярвал в труда и в лишения от пороци живот. Безсребърник, които даваше помощ на страдащите и ги упътваше в проблемите им.
127 години след рождението на Дядо Влайчо, на големия християнски празник Успение Богородично, духът на този свят човек събра в Коньово десетки българи от цялата страна, дошли да се преклонят пред изключителната му личност и да отбележат втората годишнина от откриването на създадения в негова чест Мемориален комплекс „Дом на доброто”. Сред тях бяха кметът на община Нова Загора Николай Грозев и неговият екип, кметът на село Коньово Митко Симеонов, както и много граждани, които и днес помнят посланията на „Небесния пратеник”. Всички те запалиха свещ, положиха цветя и си обещаха да бъдат добри..Защото това е най-добрият начин да почетем със сърцата си делото и личността на пророка Дядо Влайчо…И защото доброто винаги ще побеждава и ще надживее дори смъртта.