Галина Дурмушлийска представи пред новозагорската публика авторската си книга „За песните на моята душа“

На 28 юли „добруджанският славей“ Галина Дурмушлийска представи пред новозагорската публика авторската си книга „За песните на моята душа“. Домакин на събитието бе ХГ „Руси Карабиберов“, а гости - кметът на община Нова Загора Галя Захариева, читалищни дейци и много почитатели на българската фолклорна музика. В пъстрия и вълнуващ празник голямата народна певица разказа за своя житейски и творчески път, за историите на песните, които са в нейния репортоар, за срещите си с именити творци. Събитието беше оцветено емоционално с любими песни на авторката, на които публиката имаше възможност да се полюбува на живо.
„Срещнах обичаната Галина Дурмушлийска преди много години на фолклорен пранзик в с. Стоил войвода. Това бе една от незабравимите ми срещи с един от големите гласове на българската народна музика. За мен е истинско удоволствие, че имах възможност отново да се полюбувам на живо на нейния неповторим глас и харизма. Благодаря й от сърце за настроението и усмивките, които създаде тази вечер.“, бяха думите, с който г-жа Захариева се обърна към авторката и развълнуваната публика.
Първата книга на Галина Дурмушлийска „За песните на моята душа“ е „красива приказка за музиката и за едно поколение, чиито песни ще останат завинаги в златния фонд на БНР“. Тя е автобиографична и съдържа истории от ранното ѝ детство до днес, включително и от периода ѝ в Холандия, където създава хор „Чубрица“. В книгата на Дурмушлийска са включени още песни от родното ѝ село Ведрина, от Южна и Северна Добруджа. Спомени за 4 певици, които са оказали силно влияние върху нея, както и разкази на колеги и приятели, много снимки, включително и обложките на всички издадени касети и албуми.