Стартира раздаването на хранителни продукти за най-нуждаещите се в общината

На 08.01.2016 г. /петък/ стартира раздаването на хранителните продукти в община Нова Загора за първия транш по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от „Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица”, Операция 2 „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти” 2015 г. 2014BG5FMOP001-02-01.
В града  ще бъдат обособени два временни пункта, където доброволци и служители на БЧК - партньорска организация по Операцията, ще раздават  пакетите с храна - Пункт №1 Център, в Младежкия дом, ет. 1 и Пункт №2 в кв. „Шести” на ул. „Освобождение №1. В останалите населени места от общината продуктите ще могат да бъдат получени в съответните кметства.
Право да получат хранителни продукти имат всички лица и семейства, получили помощ за отопление за сезон 2014/2015 г. и фигуриращи в изготвените от Дирекция „Социално подпомагане” списъци, като е задължително при явяването си в пункта лицата да представят документ за самоличност.
В общината 970 са лицата, отговарящи на това условие, като те ще могат да получат индивидуалните хранителни пакети, съдържащи  брашно, спагети, компот, конфитюр и леща в срок до 22.01.2016 г.