Кметът на Нова Загора Николай Грозев тръгва да гради храм на Пророка на народа Дядо Влайчо

Лесно е да се каже ще се гради храм, но пътят ще бъде дълъг и труден. Истината е, че Дядо Влайчо е най-силният пророк живял някога по нашите земи. Преди повече от 35 години имах големия късмет в живота си, самият той да ме повика по име и да се срещна очи в очи с живия светец. По – късно разбирам, че това е била последната година от неговия живот. Задържа  ме човекът при себе си, около 2 часа и много неща ми каза. Смея да твърдя, че всичко казано преди 35 години до ден днешен се случва, а има и още много какво да става.
Пророческите способности на Дядо Влайчо са ненадминати. През 50-60 г. на миналия век е правен експеримент на държавно ниво.
Каква държава сме, та да не използваме неговите способности, не ми е ясно. Има и нещо, което не мога да разбера, пророкът е вярващ в Бога, моли се с Библията в ръка, но нещо с църквата не е наред.
Чел съм, че Дядо Влайчо бил определен от Петър Дънов за негов наследник. Легенди се носят за този човек, за това на колко много хора е помогнал, колко неща са се случили след негови видения, но до момента, за да се помни неговото дело е направено много малко. Държа да отбележа, че кметът Николай Грозев не е набожен, но е вярващ човек. В днешно време, сякаш си забравихме историята, по-малко ценим духовното, а повече материалното.
Решен съм да поставя началото на едно добро дело, да направя проект, да намеря съмишленици, да събера средства, чрез сметка за дарения към Община Нова Загора и да построя храм за поклонение, в който да изложим вещите на Пророка на народа Дядо Влайчо. Дано да успея!