Официално откриване на националната надпревара „Млад фермер“ в гр. Нова Загора

Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и заместник-кметът Ивайло Енев присъстваха на официалното откриване на събитие, чиито домакин е новозагорската Професионална гимназия по селско стопанство. Националната инициативата  „Млад фермер“ се организира от Министерството на образованието и науката със съдействието на Регионално управление на образованието - гр. Сливен и Аграрен университет – гр. Пловдив. Сред официалните лица бяха: заместник-областният управител на Област Сливен Антоний Андонов, главният секретар на Областна администрация – Сливен – Кирил Аврамов, началникът на РУО – Сливен  Кристиана Добрева-Станкова, експерти от РУО  Сливен, преподаватели в Аграрен университет Пловдив, сред които - проф. д-р Нуретин Тахсин, инж. Маргарита Гатева, доц. Боян Сталев, асистент д-р Светослав Карамфилов и др.
Директорът на домакините Лиляна Стоянова поздрави организаторите и гостите на инициативата, събрали се пред НЧ „Д. П. Сивков – 1870“.
Към отборите на участниците се обърна и кметът на Община Нова Загора Галя Захариева, за да ги приветства с „Добре дошли!“ в красивия ни град и да пожелае успешен старт на събитието. „За да сте истински и можещи хора, каза тя, преди всичко трябва да сте знаещи. Радваме се, че в Нова Загора ще покажете и обогатите наученото.“ 
Националното състезание беше официално открито от началника на РУО – Сливен Кристиана Добрева-Станкова. Тя изказа задоволството си от възможността за пореден път надпреварата да събере на едно място млади хора от различни населени места, които да обменят опит.
Изпълнението на Танцова школа „All steps - Всички стъпки“ гр. Нова Загора запали усмивките на гостите на града ни и постави добро начало на националната инициатива. В нея ще се включат 12 отбора от различни населени места от първа регионална група за Южна България – гр. Айтос, с. Бояново, гр. Джебел, гр. Карнобат, гр. Кърджали, с. Скалица, гр. Свиленград, гр. Хасково, гр. Чирпан, гр. Ямбол, гр. Мъглиж и отборът на домакините от гр. Нова Загора. В продължение на два дни бъдещите фермери ще премерят знания и умения в шест дисциплини, разделени в три направления – растениевъдство, животновъдство и механизация на селското стопанство.