Поздрав на кмета на Община Нова Загора Галя Захариева по повод Благовещение

Скъпи жители на община Нова Загора,
25 март - Благовещение, ни носи толкова радост и надежди! Според преданието рано сутринта архангел Гавраил известил Дева Мария, че е благословена и е избраницата да роди Божия син. Познат още като Благовец или половин Великден в различни части на България, празникът се свързва с предвещаването на пролетта. Старите хора казват, че в този ден долитат кукувицата и лястовицата и носят благата вест, че зимата си е отишла.
Пролетта е вече сред нас и това си личи по песните на птиците, разцъфтелите дървета и усмивки. Тя носи радост и добри вести, напомня ни, че няма сила, която да спре възраждащия се живот.
Всички ние сме избраници да изживеем своя живот, да го сътворяваме ден по ден. Ние сме отговорни за своето щастие, то е в наши ръце. И както цветята, засадени с  любов, разцъфтяват по-красиви, така е и с делата ни – когато ги изпълним с доброта, от тях се раждат надеждите ни.
С благодарност и мъдрост да вървим през дните си, благи мисли да отправяме към всичко около нас, за да дадем път на благите вести и на тяхното сбъдване!
Желая Ви вяра, надежда и любов в сърцата!
Честит личен празник и на Вас, скъпи именици!
Здрави, щастливи и благословени да сте!
Кмет на Община Нова Загора: Галя Захариева