Tаланти от Община Нова Загора отново си дадоха среща на Общинските прегледи на читалищното любителско изкуство

В съботния 29-ти април, самодейни таланти от Община Нова Загора отново си дадоха среща  на Общинските прегледи на читалищното любителско изкуство, организирани от Община Нова Загора и НЧ „Д. П.Сивков – 1870”. На откриването му в театралния салон на читалището от 10 часа присъстваха заместник-кметът на Община Нова Загора Ивайло Енев, председателят на НЧ „Д. П. Сивков – 1870“  Георги Николов, кметове на населени места, представители на читалища, самодейци.
Андония Спасова – председател на Постоянната комисия по култура, образование и вероизповедания в Общински съвет Нова Загора, имаше честта да поздрави участниците и гостите в залата на театралния салон в началото на самодейната надпревара и да открие поредното издание на Общинските любителски прегледи. Своите пожелания към всички присъстващи отправи и г-н Андриан Андреев, РЕКИЦ- Сливен.
Тази година 14 читалища от общината  изявиха желание да се качат на сцената. Техните изпълнения бяха оценявани от жури, председателствано от  солиста на ансамбъл „Загоре”, гр. Стара Загора Веско Василев – възпитаник на музикалното училище в град Котел и на Шуменски университет със специалност „Музикална педагогика” и членове: Стоян Христанов – музикант–инструменталист, основал собствена гайдарска школа, възпитаник на музикалното училище в Димитровград и Музикална академия със специалност „Гайда” и Станимира Кънчева, началник-отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата”.
Верни на традицията, Общинските прегледи се превърнаха в истински празник. Със своите разнородни песенни, танцови и инструментални изяви в различните категории участниците за пореден път доказаха, че богатото ни културно наследство и българските духовни ценности и традиции се пазят, а приемствеността между поколенията е жива.
След последното изпълнение в богатата програма, настъпи дългоочакваният момент журито да обяви отличените в отделните категории.
„Това беше един неповторим ден с много таланти. Ние от журито се наслаждавахме на всички, които представиха най-доброто от себе си. То беше прекрасно, с много усмивки.”, каза председателят Веселин Василев преди обявяването на наградените.
Всички участници получиха грамота. Най-добре представилите се на първите три места във всяка категория бяха отличени с Диплом и парична награда, които им бяха връчени от членовете на журито. Някои от заелите първите места получиха и статуетки от РЕКИЦ-Сливен.