Годишен концерт на ТШ „All steps – Всички стъпки“ в гр. Нова Загора

В пролетния месец май едно от очакваните събития в празничната програма на града е годишният концерт на Танцова школа „All steps – Всички стъпки“. Поради големия интерес обичайно той се провежда две вечери. На 16 май 2023 г. от 19 ч. театралната зала на НЧ „Диньо П. Сивков - 1870“ едва побра ентусиазираната публика. Сред нея бяха и кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и  нейният екип, председателят на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев, гл. художествен ръководител на ДЮФА „Загорчета“ Енчо Енчев, общински съветници, представители на учебни заведения, обществени организации и др.
През дванадесетте години от създаването си  ТШ „All steps – Всички стъпки“, Нова Загора се е утвърдила като една от най-активните културни институции. През нея преминават различни поколения, привлечени от магията на фолклора. И тази година концертът на школата се превърна в истински спектакъл на красотата и танцовото и песенното изкуство. Новият декор в етнографски стил, богатият репертоар и артистизмът на танцьорите от различните възрастови групи, заредиха с много емоции публиката. Гостуващите момичета от група „Хроматик“ от НУМСИ „Христина Морфова“, гр. Стара Загора, обогатиха с мелодичното си многогласно пеене фолклорната програма и спечелиха овациите в залата.
Ежегодните концерти на ТШ „All steps – Всички стъпки“ отварят сцената, за да се качат на нея нейните възпитаниците, да покажат какво са научили и да ни дарят с таланта и енергията си.
В края на вечерта, под разветия национален флаг и знамето на Танцовата школа, се подредиха нейните възпитаници, за да посрещнат с аплодисменти ръководителите Павлина и Стоян Петрови. Вълнуващо и много трогателно всяка година е изпращането на „абитуриентите“. През 2023 г. четири момичета поемат по своя нататъшен път в живота. Те получиха подаръци от  своите ръководители и пожелания за нови успехи от тях и всички свои приятели танцьори.
За невероятния спектакъл кошници с цветя бяха поднесени от Община Нова Загора, Общински съвет Нова Загора и ДЮФА „Загорчета“, както и поздравителен адрес от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева. В него тя отправя сърдечен поздрав: „Приветствам ръководителите на школата г-жа Павлина Петрова и г-н Стоян Петров за ентусиазма и професионализма,  които вече толкова години влагат в работата си! Поздравявам и всички танцьори и изказвам възхищението си пред отдадеността им на сценичното танцово изкуство! Благодаря Ви, че съхранявате красивите български народни традиции, че вдъхвате от силата на българския фолклор в нашето ежедневие и ни зареждате с жизнерадост и пролетно настроение!“