Нова Загора спортува на 17 май – Ден на предизвикателството и българския спорт

Община Нова Загора, с подкрепата на КЛА „Загорец“ и учебни заведения, организира поредица от спортни мероприятия по повод 17 май - Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта и Ден на предизвикателството.
На поканата на Община Нова Загора да се включат в тях и да проявят физическа активност, откликнаха много новозагорци от различни поколения. Те бяха подкрепени от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева и нейния екип, които присъстваха на всички прояви.
Началото на събитията беше поставено в 9:30 ч. във физкултурния салон на СУ „Христо Ботев“ с  турнир по стрийтбол за юноши 8-12 клас. В него взеха участие два отбора от училището домакин и два гостуващи. С атрактивната си игра, те впечатлиха почитателите си. За първо и второ място се пребориха съответно  отбор „Черни“ и отбор „Червени“  от СУ „Христо Ботев“, трети се класира тимът на ПГТТ „Атанас Димитров“.
Приятелите на един от любимите за новозагорци спорт – волейбола, имаха удоволствието да присъстват на волейболен турнир в Спортна зала „Младост“ от 10:30 ч. и да се насладят на играта на младите спортисти – възпитаници на СУ „Христо Ботев“ и ПГТТ „Атанас Димитров“. Надпреварата беше открита със среща между отбори 8-10 клас момчета и в нея първенец стана тимът на СУ „Христо Ботев“.
При девойките 8-10 клас в среща между двете училища първо място заеха момичетата от СУ „Христо Ботев“, на второ останаха момичетата от ПГТТ.
Третата среща между момчета 8-12 клас внесе допълнителни емоции сред пълната зала. Първото място отвоюваха отново младежите от СУ „Христо Ботев“.
За класиралите се на първите три места в двата турнира – по стрийтбол и волейбол, бяха осигурени купи от Община Нова Загора.
Въпреки неблагоприятното време, най-многобройни бяха включилите се в надпреварата по лека атлетика в Градската градина. Спортсменски дух и отлични резултати показаха всички участници. Класиралите се на призовите места първо, второ и трето, получиха медал и парична награда, а заелите четвърто, пето и шесто – грамота и парична награда, осигурени от Община Нова Загора.