Поздрав на кмета на община Нова Загора Галя Захариева по повод 14 октомври - Петковден, празник на Нова Загора

Уважаеми съграждани,
Отправям своите сърдечни благопожелания по случай Празника на Нова Загора - 14 октомври, носещ името на Света Парашкева, наричана още от народа ни Петка Българска, светицата-закрилница на децата, семейството и целия български народ.  С идването на този свят празник Петковден се бележи края на земеделската работа – последната есенна сеитба, прибирането на реколтата.
Всяка година този ден е повод за размисъл за мястото му в живота на гражданите, на всеки отделен човек. Той е символ на родолюбието на новозагорци и на духовните устои на модерния ни и красив град. Нека в този светъл за нас момент да отдадем заслуженото на всички, които със трудолюбие и вяра в по–доброто и светло бъдеще съградиха и продължават да съграждат днешния облик на града ни. Нека бъдем граждани със самочувствие, с извисен дух и гордо вдигната глава. С достойнство и мъдрост да пазим традициите и заедно да работим за просперитета на Нова Загора и за превръщането му в образцов и културен център. Уверена съм, че миговете на споделена радост и вяра в успеха на добрите начинания ще ни съпътстват и занапред. Благодаря Ви за доверието през тази изминала година, пълна с много изпитания, но и с постигнати цели. Убедена съм, че със съвместните усилия на институциите, бизнеса и активната Ви гражданска позиция, ще постигнем едно по-добро европейско бъдеще!
Скъпи именици,
Бъдете честити! Желая Ви здраве, много благодатни начинания, семеен уют и вяра в утрешния ден! Имайте  мир и любов в сърцата си, а в домовете - разбирателство и топлина.
Честит празник!
Кмет на Община Нова Загора: Галя Захариева!