Тържествено слово на кмета на Община Нова Загора Галя Захариева по повод Петковден

Уважаеми съграждани,
На празник си пожелаваме да сме здрави и да ни върви. На празник се радваме на постигнатото и се надяваме все така да имаме успех. Днес празнуваме най-важния ден за нашата община и си пожелаваме здраве, успехи, да постигаме повече, за да живеем по-добре, за да сме по-успешни, по-сигурни - за нас, за децата ни, за бъдещето ни.
Уважаеми новозагорци, днес е нашият ден, в който честваме героичното ни минало, пазим традициите и създаваме нови, които също да оставим на следващите поколения. Празнуваме успеха на нашите съвременници, горди сме с делата си. Но това, което най-много искам да подчертая е, че вече сме една общност, която знае как и може да променя бъдещето ни. Ние сме общност, която брани и пази сърцето на Тракия. Ние сме общност, която се научи заедно да се бори срещу предизвикателствата на ежедневието. Ние сме общност, която се научи да стъпва върху ценностите и да ги защитава. Това е най-ценното, това празнуваме, това сме ние! Благодаря на всички, които участваха в празничните дни! Благодаря на всички наши съграждани, които се върнаха и отдадоха своя талант за нас, за Нова Загора, които запалиха и мотивираха много млади хора да вървят напред!
Ние ще пребъдем, защото знам, че нашите корени са в нашата земя, защото хлябът е в нашите ниви, защото ние създаваме бъдещето, защото ние не позволяваме нищо да ни пречупи. Ние сме новозагорци, които създаваме умове, творци, спортисти и успешни хора. Ние празнуваме днес нашето утре. Пожелавам ви здраве!
Честит празник, Нова Загора!