Поздрав от общинското ръководство по повод Деня на народните будители

Уважаеми съграждани,
На 1 ноември отбелязваме Деня на народните будители – символ на преклонението ни пред бележити наши сънародници от миналото и настоящето, които живеят, работят и творят, водени от една единствена кауза – духовното пробуждане и израстване на българските сърца. Безброй са личностите, които можем да наречем будители, свързани както с нашия роден край, така и с цялата българска земя. По предложение на новозагореца Стоян Омарчевски – министър на народното просвещение в правителството на Стамболийски, в началото на ноември изразяваме почитта си към тях, а най-добрият начин да го направим е, като помним и следваме техния достоен пример.
Поздравяваме Ви с Деня на народните будители! Честит празник на всички наши съвременни будители – учители, културни и просветни дейци, учени, историци, журналисти, радетели на българщината!
Поклон пред героите и родолюбивите българи от миналото! Да си пожелаем смелост, дръзновение и будна съвест, която да ни напомня, че пред паметта на всички тях – нашите будители и в името на децата ни, дължим едно – да помним кои сме и с всичко, което правим да даваме живот на българския дух!
Честит Ден на народните будители!
От общинското ръководство