Благотворителна среща на земеделски производители в община Нова Загора

На 15 декември 2023 г. в Клуба на дейците на културата се състоя благотворителна среща на земеделски производители в община Нова Загора. Неин инициатор  е кметът на общината г-жа Галя Захариева, която тази година беше подготвила специална изненада. В ролята на водещ и гост – изпълнител бе българският певец и актьор Иван Динев, познат с артистичния си псевдоним Устата.
За да споделят празничното настроение на земеделците, на събитието присъстваха домакинът на вечерта Галя Захариева, председателят на Общински съвет Нова Загора д-р Константин Тачев, председателят на комисията  по земеделието, храните и горите в Народното събрание Десислава Танева, заместник-кметът Нина Генчева, секретарят на Общината Ангел Стойчев, представители на областната и общинска служба земеделие, както и служители на Отдел „Общинска собственост, транспорт и туризъм”.
„Благодаря на всички, че за втора година се отзовахте на моята покана за среща и се обединихте около една добра кауза в подкрепа лечението на тримесечния Михаил Чобанов, който още от раждането си води битка за най-ценното – здравето. Благодаря ви, че ни напомнихте отново, че най-важно за общността ни е съпричастността, споделените радости и тревоги, добротворчеството.”, обърна се към присъстващите кметът Галя Захариева. Своя поздрав към тях отправи и народният представител Десислава Танева, която използва възможността за пореден път да заяви готовността си да бъде винаги до хората от сектора, да им помага и подкрепя.
С неподражаемата си духовитост и артистизъм, водещият Иван Динев - Устата, поведе вечерта и я изпълни с много позитивизъм.
Събраните средства бяха преброени в присъствието на един от земеделците, представител на кметовете на малките населени места и представител на общинска администрация. Сумата от над 15 000 лв бе връчена на г-н Чобанов, баща на малкия Михаил, който развълнуван благодари за безценния жест на всички и от сърце им пожела здраве.
За втора година земеделците показаха, че са не само най-трудолюбивите, но и с огромни сърца. Те станаха част от коледния дух, сътворявайки своята добрина,  за да я има усмивката на малкия новозагорец с ангелско име Михаил!