Благотворителен концерт на МКБППМН и награждаване на най-добрите ученици в община нова Загора

По традиция в края на годината в гр. Нова Загора най-добрите ученици в общината биват отличени на Тържествената церемония по награждаване, която се организира от Местна комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН), Община Нова Загора и Общински ученически съвет. Тази година тя се проведе в НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“ на 19 декември 2023 г. от 17:30 ч.
„Коледа е тук…“ – запяха децата от ВГ „Пеещи ноти“ към СУ „Христо Ботев“ и поставиха началото на една приказна вечер. Водещите Диана и Максим приветстваха многобройните гости с „Добре дошли“. Сред тях бяха заместник-кметът на Община Нова Загора Ивайло Енев, секретарят на Общината Ангел Стойчев,  началникът на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Соня Петрова, директори и учители от училища и детски градини, ученици, граждани.
Декември е месец за равносметка и точно в предпразничните дни МКБППМН посвещава една празнична вечер, за да сподели с гражданите на общината емоцията от награждаването на тези деца и младежи, които са се трудили неуморно през годината и постигайки своите цели, са помогнали и повлияли на другите с личния си пример, с добротата, постоянството и вярата си да повярват, че мечтите могат да бъдат постигнати. В Нова Загора те не са малко и най-добрите, които със своите постижения в спорта, изкуството, с отличния си успех и знанията, показали на множество състезания, олимпиади и конкурси и благотворителна дейност, се качиха на сцената. Номинираните и победителите в разнообразните категории получиха своите награди от официалните гости от общинското ръководство.
Победител за цялостната си дейност през 2023 г. в категорията „Добротворчество и благотворителност“ стана отново Ученическият съвет при СУ „Христо Ботев“. Наградата беше връчена от заместник-кмета на Община Нова Загора Ивайло Енев.
Тържествената церемония по традиция беше част от благотворителен концерт, в който се включиха: ВГ „Пеещи ноти“ при СУ „Христо Ботев“ с ръководител Димитрина Димитрова и възпитаници  от клас „поп пеене“ с ръководител Иванета Маркова към ОШИ „Илия Аврамов“: Йоана Ангелова, Ралица Коларова и Гинчо Ганчев. С таланта си те изпълниха вечерта с красота и накараха публиката да замечтае.
В края на вечерта секретарят на МКБППМН г-жа Веска Вълчева изказа благодарност за труда на всички през годината и обяви резултатите от благотворителната кампания. В резултата на добротворческия жест от страна на гостите, от концерта бяха събрани 1 600 лева, които ще бъдат дарени за лечението на Михаил Чобанов – новозагорското ангелче, което от раждането си се бори за своя живот.
Г-жа Вълчева прочете и трогателна коледна картичка, изпратена от учениците от СУ „Иван Вазов“ до семейството на малкия Михаил, с която честитят празниците и даряват събраните от Коледния благотворителен базар в училището 300 лева за Михаил.
„Да се помолим неговото коледно чудо да се сбъдне“, каза г-жа Вълчева и пожела щастливи празници.