НУ "Д-р Петър Бeрон" с. Караново отпразнува 135-годишен юбилей

На 30 март НУ „Д-р Петър Берон“, с. Караново отпразнува 135-годишен юбилей от създаването му под мотото „Добро ли сме, зло ли сторили – потомството нази ще съди…“. Гости на тържеството бяха: заместник-кметът на Община Нова Загора – Ивайло Енев, кметът на селото - Николина Стефанова, директори на учебни заведения от общината и родители. Г-н Енев връчи поздравителен адрес на директора г-жа Желязкова от името на кмета на община Нова Загора - Николай Грозев, в който той отправя поздрав към всички бивши и настоящи учители и ученици с пожелание за много здраве и късмет по пътя към успеха.
Учениците и техните учители бяха подготвили празнично тържество за своите гости, което се състоя във фоайето на НУ „Д-р Петър Берон“. Децата представиха богата програма от много стихове, прекрасни народни песни и показаха колко са добри в актьорското майсторство. Талантливите малчугани се пренесоха в „В света на приказките“, превъплащавайки се в любимите си герои от: „Пепеляшка“, „Снежанка и седемте джуджета“, „Червената шапчица“ и др. Възпитаниците на училището показаха, че са много любознателни, а учителите - че са успели да ги подготвят творчески с много амбиция и вдъхновение. В края на тържеството директорът на училището г-жа Пенка Желязкова връчи грамоти и награди на изявените ученици за добро представяне в училищните конкурси за есе и рисунка на тема - „Моят любим учебен предмет“ и „Моето училище“. Награда имаше и за най-добре украсена класна стая според сезона, която спечели втори клас.
Празничната програма завърши с бурни аплодисменти за доброто представяне на учениците, много усмивки и снимки за спомен.