Приключи Петият ученически театрален фестивал „Арлекин“ Нова Загора 2016

В продължение на два незабравими дни новозагорската публика беше подвластна на магията наречена театър. Заедно се радвахме на таланта, енергията, ентусиазма и вдъхновението на прекрасните деца на България. В салона на театър „Минко Балкански” малките театрали отново ни пренесоха в далечни времена, преживяхме различни съдби и срещнахме многопластови герои. На новозагорска сцена се представиха театрални трупи от: Бургас; с. Средище, обл. Силистра; Шесто Основно училище „Св. Никола“, гр. Стара Загора; Димитровград; Ивайловград; София; Кърджали и Харманли, които се превъплатиха в различни персонажи за почитателите на изкуството на Мелпомена.
Участниците в Националния фестивал „Арлекин“ разказваха истории - някои комични, други тъжни, увличайки публиката в необятния свят на фантазията. Малките актьори успяха да претворят с лекота актуалните и до днес проблеми за борбата между доброто и злото, за силата на истината, на непреходните човешки ценности, на приятелството и взаимопомощта. Театърът може да докосне въображението ни, да породи любопитството ни или да запали в нас артистичен импулс. Той е комплексно изкуство, в което присъстват литературата, музиката, живописта, танцът, архитектурата и дизайнът.
В края на фестивала, талантите си казаха „Довиждане и до нови срещи“, тръгвайки си от Нова Загора с малко тъга и нетърпение да се завърнат отново след една година, с още по-бляскави постановки.