Група „Хоризонт“ и Христо Ламбрев от „Сигнал“ се включиха в майските културни празници в Нова Загора

Музикален спектакъл поднесоха група „Хоризонт” и Христо Ламбрев от „Сигнал” за жителите и гостите на Нова Загора. Той бе част от тяхната мащабна национална кампания „Изпей „Обичам те” на български”, която в града ни се проведе под патронажа на кмета на общината Галя Захариева.  Г-жа Захариева имаше и удоволствието да постави началото на събитието с думите:  „Знам, че днес има много лични семейни тържества, но всички ние сме тук, за да пеем и танцуваме с нашите най-хубави български песни. Честит празник на българския език, мили хора. Пожелавам ви един прекрасен, уникален празник на братята Кирил и Методий”.
Верни на традицията да откриват млади таланти в градовете, които посещават ветераните от „Хоризонт“, първо предоставиха сцената на даровити новозагорски деца. Жителите и гостите на града имаха удоволствието да се насладят на изпълненията на Мажоретен състав при СУ „Христо Ботев“, Ралица Кирчева и Николай Николаев от ОШИ „Илия Аврамов“ към НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“  и ФФ „Аглея“. След тях, фронтмените от група „Хоризонт” взривиха вечерта с виртуозни изпълнения на песни от своите албуми и на вечни български хитове. С изключителен емоционален заряд те показаха това, което обичат да правят от сърце и го правят с изключителен талант и неудържима енергия. Красивите хитове и любимата българска музика озвучиха Нова Загора и докоснаха всеки, защото за любовта хоризонтът е безкраен. Не го спират години и разстояние, а мечтите са там, където са сърцата, водени от българския дух.
Рок група „Хоризонт” стартира Националната кампания „Изпей „Обичам те” на български” през 2016 година. Това е най-мащабната кампания в България в подкрепа на родния език в българската музика.